Het spellen-uitje voor jong en oud!

Spellenwereld is een splinternieuw concept waar leren, beleven en verbinden centraal staan. Jong en oud komen hier samen om te genieten van de leukste spellen en om te leren over de geschiedenis van het spel en creatieve toepassingen ervan.

Spellenwereld in Assen

Door ons grote aanbod van spellen, mogelijkheid om te spelen en te kopen, durven we ons met recht een Spellenwereld te noemen!  

We zijn gevestigd in de provincie Drenthe, en alles draait bij ons om spellen. De geschiedenis en impact ervan, hoe ze zijn ontstaan en de maatschappelijke relevantie. Alles komt hierbij aan bod; van  bordspellen en interactieve games tot oudhollandse spellen en spelshows op televisie.

Oudhollandse spellen

Maar wat is Spellenwereld?

Spellen zijn een heerlijk tijdverdrijf en leuk om te doen met vrienden en familie. Maar spelletjes dienen meerdere doelen.

Verbinding door Spellen

Door samen te spelen worden mensen verbonden. Dat is het doel van Spellenwereld. Hier zijn  spellen niet alleen te bekijken, maar ook te spelen. En dat hoeft niet alleen, maar met z’n tweeën of in groepen. Door de fijne sfeer die gecreëerd wordt tijdens het spelen van spelletjes, leer je op ongedwongen wijze nieuwe mensen kennen. Dit kunnen vrienden voor het leven worden!

Omdat spellen zo’n grote verbindende factor hebben, organiseren we ook regelmatig spelavonden. Kom alleen of neem je vrienden mee en geniet van een avond vol plezier!

Spelenderwijs Leren

Spellen  kunnen ook ingezet worden om te leren. Door onderwijs te verwerken in een spel, kun je taal- en rekenvaardigheden spelenderwijs aanleren. Maar ook leer je tijdens het spelen hoe je moet samenwerken, om kunt gaan met je verlies en hoe je tactisch kunt denken.

Spellenwereld is dan ook heel geschikt als uitje met de klas of voor mensen met een taalachterstand of migratieachtergrond.

Meer weten over de educatieve spellen van Spellenwereld? Lees meer op de pagina onderwijs.

De Kracht achter Spellenwereld

Spellenwereld Assen is een nieuw concept. Er bestaan musea van vergelijkbaar karakter, maar er bestaat geen enkel museum dat alleen gericht is op spellen.

Door exposities te combineren met spellen die gespeeld kunnen worden, is het Spellenwereld Assen geschikt voor iedereen. Je wordt aan het werk gezet en speelt spellen van vroeger en nu. De perfecte plek voor een dagje uit!

De mensen achter Spellenwereld zijn echte spelletjesfanaten. Niet alleen weten ze alles over de leukste spellen, maar weten ze ook dat het spelen van spellen mensen verbindt. Zo bieden we een platform om nieuwe mensen te leren kennen en samen te spelen.